Vreme

Turizem v občini Sevnica

Spomladanske čistilne akcije

Irena Koteska

Irena Koteska
Za zadnji vikend marca in prvi vikend aprila je bila, kot vsako leto, načrtovana vse občinska spomladanska čistilna akcija. Ko nas je doletel odlok o prepovedi druženja, je zastala tudi organizacija čistilnih akcij po krajevnih skupnostih.

V tokratni številki Grajskih novic z vami delimo zgodbe posameznikov, ki so se v teh negotovih časih odločili, da v preživljanje prostega časa v naravi vključijo pobiranje smeti.

Na tem mestu vabimo tudi ostale občanke in občane, da se odločijo in naslednjič s seboj na sprehod vzamejo vrečo za smeti. Te lahko dobite pri predstavnikih turističnih društev in krajevnih skupnosti. Na akciji posnemite fotografijo in jo označeno s #spomladanskečistilneakcije in #TZOS delite s prijatelji na svojem Facebook profilu. V začetku junija bomo nekoga nagradili.

Prepričani smo, da bo cilj spomladanskih čistilnih akcij s tem dosežen, narava nam bo hvaležna, hkrati pa bodo naši kraji pripravljeni na ocenjevanje krajev v sklopu projekta Turistične zveze Slovenije Moja dežela lepa in gostoljubna, ki se bo izvajalo predvidoma v juniju in juliju.
Annemarie Culetto
Turistična zveza občine Sevnica

Foto arhiv TZOS

 

 

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

DSCN2203.jpg