Vreme

Turizem v občini Sevnica

Ob Svetovnem dnevu truizma zeleno okno v Boštanju

6

6
Svetovni dan turizma se na pobudo Svetovne turistične organizacije praznuje 27. 9. že od leta 1979. Namenjen je osveščanju javnosti o vplivu turizma na mednarodno skupnost, hkrati pa označuje konec glavne turistične sezone na severni in začetek turistične sezone na južni polobli.

 

Na ta dan smo leta 2016 pri Turistični zvezi občine Sevnica začeli odpirati t.i. zelena ali gozdna okna, s katerimi želimo opozarjati in pokazati na naravne in kulturne značilnosti naših krajev, ki jih naključni mimoidoči morda lahko spregleda.

Včeraj, 27. 9., smo tako obeležili svetovni dan z odprtjem zelenega okna pri Liparjevem kozolcu v Boštanju. Člani Turističnega društva Boštanj ob Savi so tega sicer postavili že pred časom. Ob tej priložnosti smo ga dopolnili z ustrezno tablo, ki informira o pogledu skozenj iz ene in druge strani. Kratek kulturni program, ki ga je vodila članica TD Boštanj ob Savi Jelka Belca, so s pesmijo popestrili boštanjski ljudski pevci. Okno z informacijsko tablo sta namenu predala predsednik TD Boštanj ob Savi, Aleš Germovšek in predsednica Turistične zveze občine Sevnica, Annemarie Culetto. Sledilo je prijetno druženje ob domačih dobrotah, pečen kostanju in svežem jabolčniku, kateremu v TD Boštanj v zadnjih letih posvečajo še prav posebno pozornost.

Vir: TZOS

Foto: Ljubo Motore

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

08.jpg