Vreme

Turizem v občini Sevnica

Poletna sreča na vrvici 2018

Sreca na vrvici 2018

Sreca na vrvici 2018

Na pobudo mladih iz Loke pri Zidanem Mostu, pod okriljem Turističnega društva Loka, smo letos tretje leto lovili Poletno srečo na vrvico. Pod istoimenskim projektom smo mladi za mlade organizirali tri dnevno druženje polno delavnic, animacij, iger, spoznavanja domačega okolja in zabave polnih počitniških dni.

Prvi dan smo v dopoldanskem času ustvarjali v treh delavnicah; spletli vsak svoj košek za smeti, izdelali urnik na krošnji drevesa sevniške voščenke in ujeli najlepši morski spomin v sliko iz lepljenke. Popoldanski del smo se igrali Veliko igro, katere namen je bil naučiti nas, da se v življenju bolj splača vlagati v skupno dobro, kakor skrbeti zgolj in samo zase. Drugi dan smo preživeli v naravi. V spremstvu Jožeta Praha iz Zavoda za gozdove Slovenije smo se po gozdni učni poti odpravili peš do lovske koče v Loki. Spoznavali smo zvoke gozda, kaj in kdo vse živi v gozdu in kaj vse nam ta omogoča. Sprehodili smo se po čutni poti. Na lovski koči sta nas ob prihodu pozdravila lovca Lovske družine Loka, Jani Krivec in Aleks File. Predstavila sta nam naloge in delo lovca. Srečali pa smo se tudi s čisto pravim lovskim psom. Po igrivem popoldnevu in kraji zastavic smo se okrepčali še s kruhom in hrenovkami, ki smo jih na odprtem ognju spekli sami. Zadnji, tretji dan smo dopoldan ustvarjali v kulinarični delavnici, izdelovali inštrumente in s kredami olepšali okolico Trubarjevega doma upokojencev, kjer so nam vsak dan pripravili tudi odlično kosilo. Popoldanski del so popestrile nekoliko drugačne gasilske igre, ki sta jih pripravila gasilca PGD Loka, Boštjan Zemljak in Jernej Pečnik. Ker nas je sonce razveseljevalo s še prav poletnimi temperaturami, je ta dan bilo dovoljeno tudi polivanje in obmetavanje z vodnimi balončki. Zadnji dan smo sklenili s peko palačink, Jerca Šantej je poskrbela za poslikavo obraza in telesa, naša Sara za kitke. Ni šlo niti brez med dvema ognjema. Polni novih spoznanj, lepih počitniških spominov in zadovoljnih obrazov smo se poslovili in si obljubili, da se družimo zopet naslednje poletje.

Na tem mestu bi se želeli zahvaliti vsem, ki so omogočili letošnjo Poletno srečo na vrvici, na kateri se je družilo 44 otrok in 16 animatorjev; Občini Sevnica, KS Loka pri Zidanem Mostu, Turistični zvezi občine Sevnica, POŠ Loka in, posebej, njeni vodji Karmen ter kuharici Andreji, Trubarjevemu domu upokojencev Loka, Jožetu Prahu, Jerci Šantej, Lovski družini Loka in PGD Loka. Hvala tudi našim prijateljem animatorjem iz Sevnice. Hvala tudi staršem, ki so svoje otroke zaupali v naše varstvo. In hvala otrokom, ki so nas s svojo iskrenostjo in razigranostjo bogatili.

Mladi iz Loke

Pod okriljem TD Loka

 

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

151.jpg