Vreme

Turizem v občini Sevnica

Novi turistični vodniki v občini Sevnica

DSCN6054
DSCN6054

V nedeljo, 7. aprila, je potekala na turistični kmetiji Grobelnik v Podvrhu podelitev licence enajstim osebam, ki so uspešno opravile izobraževanje za lokalnega turističnega vodnika oz. vodnico.

 V organizaciji KŠTM-ja s podporo Občine Sevnica je licencirana agencija Palladio od februarja izvajala izobraževanje za lokalne turistične vodnike v Sevnici. Na začetku praktičnega izpita je udeležence pozdravil direktor sevniške občinske uprave Zvone Košmerl. Praktično turistično vodenje je potekalo po mestu Sevnica, grajskem pobočju (vključno z gradom Sevnica), Boštanju, Šmarčni, Loki pri Zidanem Mostu, Šentjanžu, Tržišču, Škovcu, Preski, Blanci in Podvrhu. Ocenjevalna komisija je pod vodstvom Iztoka Bončina iz agencije Palladia in članoma, Cvetko Jazbec iz Turistične zveze občine Sevnica in Zdravkom Remarjem iz Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica, spremljala vodenja na vseh točkah. Komisija je z nekaterimi navodili ter priporočili dala pozitivno mnenje za pridobitev licence vsem enajstim tečajnikom.

Podelitev potrdil o opravljenem izobraževanju in izkaznico o vpisu v register LTV v občini Sevnica so na turistični kmetiji Grobelnik slavnostno podelili župan občine Sevnica Srečko Ocvirk, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek in Iztok Bončina iz Palladia.

Zdravko Remar, KŠTM Sevnica

Turistična zveza občine Sevnica

Prešernova 1
SI- 8290 Sevnica
www.turizem-sevnica.sitzos

Galerija

17.jpg